mei 23, 2024

Bol.com Partnerprogramma: Verdien geld met je website

Ben je een blogger of website-eigenaar en wil je graag geld verdienen met je online aanwezigheid? Dan is het Bol.com Partnerprogramma misschien wel iets voor jou. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het Bol.com Partnerprogramma en hoe je geld kunt verdienen door producten te promoten op je website.

Wat is het Bol.com Partnerprogramma?

Het Bol.com Partnerprogramma is een affiliate marketingprogramma waarmee je als partner van Bol.com geld kunt verdienen door producten te promoten op je website. Als partner van Bol.com krijg je een unieke affiliate-link waarmee je bezoekers naar de website van Bol.com kunt sturen. Als een bezoeker via jouw link een aankoop doet op Bol.com, ontvang je een commissie.

Hoe werkt het Bol.com Partnerprogramma?

Het Bol.com Partnerprogramma werkt als volgt:

 1. Meld je aan als partner Om te beginnen moet je je aanmelden als partner van Bol.com. Dit kun je doen via de website van Bol.com. Vul het aanmeldformulier in en wacht tot je aanvraag is goedgekeurd.
 2. Kies producten om te promoten Als partner van Bol.com kun je kiezen welke producten je wilt promoten op je website. Je hebt toegang tot het volledige assortiment van Bol.com, dus er is altijd wel iets dat past bij jouw website en doelgroep.
 3. Plaats affiliate-links op je website Als je producten hebt gekozen om te promoten, kun je affiliate-links genereren via de partneromgeving van Bol.com. Deze links kun je op je website plaatsen bij de relevante producten. Als een bezoeker op de link klikt en een aankoop doet op Bol.com, ontvang jij een commissie.
 4. Ontvang commissie Als een bezoeker via jouw affiliate-link een aankoop doet op Bol.com, ontvang je een commissie. De hoogte van de commissie is afhankelijk van het product dat is gekocht. Je kunt tot 8% commissie ontvangen op de verkoopprijs van het product.

Waarom het Bol.com Partnerprogramma gebruiken?

Het Bol.com Partnerprogramma heeft verschillende voordelen voor website-eigenaren en bloggers. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

 1. Verdien geld met je website Een van de belangrijkste voordelen van het Bol.com Partnerprogramma is natuurlijk dat je geld kunt verdienen met je website. Door producten te promoten op je website en bezoekers door te sturen naar Bol.com, kun je een leuke extra bron van inkomsten genereren.
 2. Toegang tot het volledige assortiment van Bol.com Als partner van Bol.com heb je toegang tot het volledige assortiment van Bol.com. Dit betekent dat je altijd wel iets kunt vinden dat past bij jouw website en doelgroep.
 3. Geen voorraad of verzending nodig Als partner van Bol.com hoef je je geen zorgen te maken over voorraad of verzending. Bol.com regelt dit allemaal zelf, dus jij kunt je volledig richten op het promoten van producten.
 4. Makkelijk te integreren in je website Het Bol.com Partnerprogramma is eenvoudig te integreren in je website. Je hoeft geen technische kennis te hebben om affiliate-links te plaatsen en je kunt de links op verschillende manieren op je website plaatsen, zoals in blogposts, op productpagina’s of in banners.
 5. Toegang tot rapportages en tools Als partner van Bol.com heb je toegang tot verschillende rapportages en tools die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je promotieactiviteiten. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke producten goed worden verkocht en welke links veel worden geklikt. Op basis van deze informatie kun je je strategie aanpassen en nog meer geld verdienen.
 6. Goede ondersteuning Bol.com biedt goede ondersteuning aan partners. Als je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Bol.com. Daarnaast heeft Bol.com een uitgebreide FAQ-sectie op de partnerwebsite en worden er regelmatig webinars en evenementen georganiseerd voor partners.

Hoeveel kun je verdienen met het Bol.com Partnerprogramma?

Hoeveel je kunt verdienen met het Bol.com Partnerprogramma hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal bezoekers op je website, de relevantie van de producten die je promoot en de commissie die je ontvangt per verkoop. De commissie varieert van 2% tot 8% van de verkoopprijs van het product.

Om een idee te geven van wat je kunt verdienen, hieronder een voorbeeld:

Stel dat je een website hebt over koken en je promoot een pannenset van Bol.com met een verkoopprijs van €100,-. Als je 6% commissie ontvangt, verdien je €6,- per verkoop. Als er via jouw website 10 pannensets worden verkocht in een maand, verdien je dus €60,-. Niet slecht voor een paar affiliate-links op je website!

Tips voor succesvolle promotie

Om zoveel mogelijk geld te verdienen met het Bol.com Partnerprogramma, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten:

 • Kies relevante producten: Promoot producten die relevant zijn voor je website en doelgroep. Zo zullen bezoekers sneller geneigd zijn om op de affiliate-link te klikken en een aankoop te doen.
 • Schrijf goede content: Zorg voor goede en relevante content op je website, zoals blogposts en productreviews. Dit vergroot de kans dat bezoekers doorklikken naar Bol.com en een aankoop doen.
 • Plaats links op strategische plekken: Plaats affiliate-links op strategische plekken op je website, zoals in blogposts, op productpagina’s en in banners.
 • Monitor je resultaten: Houd je resultaten goed in de gaten. Zo kun je zien welke producten goed worden verkocht en welke links veel worden geklikt. Op basis van deze informatie kun je je strategie aanpassen en nog meer geld verdienen.

Conclusie

Het Bol.com Partnerprogramma is een interessante mogelijkheid om geld te verdienen met je website. Als partner van Bol.com heb je toegang tot het volledige assortiment van Bol.com en hoef je je geen zorgen te maken over voorraad en verzending. Bovendien biedt Bol.com goede ondersteuning aan partners en heb je toegang tot verschillende rapportages en tools.

Door relevante producten te kiezen, goede content te schrijven en links op strategische plekken te plaatsen, kun je succesvol zijn met het promoten van Bol.com-producten en geld verdienen met het partnerprogramma. De commissie varieert van 2% tot 8%, afhankelijk van het product, en het verdienpotentieel hangt af van het aantal bezoekers op je website en de relevantie van de producten die je promoot.

Met een beetje inzet en strategie kun je echter een leuk inkomen verdienen met het Bol.com Partnerprogramma.