mei 23, 2024

Content onder de vouw: hoe zorg je dat je belangrijke informatie niet gemist wordt?

Een website is het visitekaartje van je bedrijf. Daarom is het van groot belang dat je website aantrekkelijk is en bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Een belangrijke vraag die je jezelf als website-eigenaar moet stellen is: wat gebeurt er eigenlijk onder de vouw? Dit is het gedeelte van de website dat niet direct zichtbaar is op het scherm, zonder dat de bezoeker hoeft te scrollen. In dit artikel bespreken we waarom de content onder de vouw belangrijk is en geven we tips om deze effectief in te zetten.

Waarom is content onder de vouw belangrijk?

Wanneer bezoekers een website openen, willen ze zo snel mogelijk vinden wat ze zoeken. Als belangrijke informatie zich onder de vouw bevindt, is de kans groot dat deze gemist wordt. Onderzoek wijst uit dat bezoekers gemiddeld niet meer dan 15 seconden op een website blijven. Daarom is het van groot belang dat de belangrijkste informatie direct zichtbaar is.

Aan de andere kant is het belangrijk om niet te veel informatie boven de vouw te plaatsen, aangezien dit de laadtijd van de website kan vertragen. De ideale oplossing is dus om de belangrijkste informatie boven de vouw te plaatsen en aanvullende informatie onder de vouw. Maar hoe zorg je ervoor dat deze informatie ook gezien wordt?

Gebruik aantrekkelijke beelden

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Gebruik daarom aantrekkelijke beelden die de aandacht van de bezoeker trekken en uitnodigen om verder te scrollen. Zorg er wel voor dat de afbeelding relevant is voor de content onder de vouw en niet alleen als decoratie dient.

Maak gebruik van een duidelijke indeling

Een duidelijke indeling zorgt ervoor dat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Maak gebruik van koppen, subkoppen en bullets om de content onder de vouw overzichtelijk te maken. Hierdoor kan de bezoeker snel scannen wat er onder de vouw te vinden is.

Gebruik opvallende call-to-actions

Een call-to-action (CTA) is een oproep tot actie. Gebruik opvallende CTA’s om bezoekers uit te nodigen om verder te scrollen. Bijvoorbeeld door het gebruik van buttons met een duidelijke tekst zoals “Lees meer” of “Ontdek hier meer”.

Zorg voor een goede balans tussen tekst en afbeeldingen

Een goede balans tussen tekst en afbeeldingen zorgt ervoor dat de content onder de vouw aantrekkelijker wordt. Te veel tekst kan afschrikken, terwijl te weinig tekst niet voldoende informatie biedt. Zorg daarom voor een goede mix tussen tekst en afbeeldingen.

Conclusie

De content onder de vouw is minstens zo belangrijk als de content boven de vouw. Het is belangrijk om de belangrijkste informatie direct zichtbaar te maken en aanvullende informatie onder de vouw te plaatsen. Gebruik aantrekkelijke beelden, een duidelijke indeling, opvallende call-to-actions en zorg voor een goede balans tussen tekst en afbeeldingen om ervoor te zorgen dat de bezoeker verder scrollt en de belangrijke informatie niet mist.