juli 19, 2024

Evergreen Content: Wat is het en waarom is het belangrijk voor jouw website?

Het produceren van content is een belangrijk onderdeel van elke online marketingstrategie. Maar hoe zorg je ervoor dat de content die je maakt niet alleen relevant is op het moment van publicatie, maar ook in de toekomst? Het antwoord is: evergreen content. In dit artikel bespreken we wat evergreen content is, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt maken.

Wat is evergreen content?

Evergreen content is content die altijd relevant is en niet afhankelijk is van de actualiteit. Het blijft waardevol en bruikbaar voor lezers, ongeacht het moment van publicatie. Dit in tegenstelling tot nieuwsartikelen, die na verloop van tijd hun relevantie verliezen. Evergreen content gaat over onderwerpen die tijdloos zijn en vaak voorkomen in de branche of niche waarin je je bevindt. Denk bijvoorbeeld aan ’tips voor het maken van een budget’ of ‘hoe je gezond kunt blijven tijdens het reizen’.

Waarom is evergreen content belangrijk?

Evergreen content is belangrijk om verschillende redenen:

 1. Het verhoogt de autoriteit van je website: door content te maken die altijd relevant is, laat je zien dat je een expert bent in je vakgebied. Dit kan leiden tot een hogere positie in zoekmachines en een grotere autoriteit binnen je branche.
 2. Het zorgt voor een constante stroom van verkeer: evergreen content is altijd in trek bij zoekmachines en kan een constante stroom van verkeer naar je website genereren. Dit kan ook helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten of het vergroten van je publiek.
 3. Het bespaart tijd en moeite: in tegenstelling tot nieuwsartikelen, die vaak veel onderzoek en werk vergen om te produceren, vereist evergreen content minder inspanning. Eenmaal gemaakt kan het voor lange tijd relevant blijven en verkeer blijven genereren.

Hoe maak je evergreen content?

Nu je weet waarom evergreen content belangrijk is, is het tijd om te bespreken hoe je het kunt maken.

 1. Kies een tijdloos onderwerp: het eerste wat je moet doen is een onderwerp kiezen dat altijd relevant is. Denk aan onderwerpen waar mensen altijd in geïnteresseerd zijn, zoals gezondheid, financiën, relaties en carrière.
 2. Gebruik tijdloze zoekwoorden: gebruik zoekwoorden die altijd relevant zijn en niet afhankelijk zijn van de actualiteit. Hiermee zorg je ervoor dat je content ook in de toekomst relevant blijft.
 3. Vermijd jargon en vaktermen: evergreen content moet begrijpelijk zijn voor iedereen. Vermijd jargon en vaktermen die alleen bekend zijn bij experts in jouw vakgebied.
 4. Maak het visueel aantrekkelijk: mensen zijn visueel ingesteld en houden van content die aantrekkelijk is om naar te kijken. Maak gebruik van afbeeldingen en video’s om je content visueel aantrekkelijk te maken.
 5. Maak het gemakkelijk te lezen: evergreen content moet gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn. Gebruik duidelijke en beknopte zinnen, vermijd lange alinea’s en gebruik kopjes om de tekst op te breken.
 6. Bied waardevolle informatie: evergreen content moet waardevol zijn voor de lezer. Bied concrete tips, advies en praktische informatie die lezers kunnen toepassen in hun dagelijkse leven.
 7. Gebruik bronnen en referenties: zorg ervoor dat je evergreen content ondersteund wordt door betrouwbare bronnen en referenties. Dit verhoogt niet alleen de geloofwaardigheid van je content, maar kan ook helpen bij het verkrijgen van een hogere positie in zoekmachines.
 8. Promoot het regelmatig: ook al is evergreen content altijd relevant, het is belangrijk om het regelmatig te promoten. Deel het op social media, stuur het naar je mailinglijst en link er naar vanaf andere relevante pagina’s op je website.

Voorbeelden van evergreen content

Hieronder volgen enkele voorbeelden van evergreen content:

How-to-gidsen: gidsen die stap-voor-stap uitleggen hoe je iets moet doen, zoals ‘hoe je een website kunt maken’ of ‘hoe je een goede CV schrijft’.

Product reviews: beoordelingen van producten die tijdloos zijn en die mensen altijd blijven kopen, zoals laptops, smartphones en camera’s.

Frequently asked questions (FAQ): lijsten met veelgestelde vragen en antwoorden over een bepaald onderwerp, zoals ‘FAQ over gezonde voeding’ of ‘FAQ over belastingaangifte’.

Top 10-lijsten: lijsten met de beste producten, tips of ideeën op een bepaald gebied, zoals ’top 10 budgetreistips’ of ’top 10 gezonde snacks’.

Conclusie

Evergreen content is een belangrijk onderdeel van elke online marketingstrategie. Het is content die altijd relevant is en niet afhankelijk is van de actualiteit. Het verhoogt de autoriteit van je website, zorgt voor een constante stroom van verkeer en bespaart tijd en moeite. Om evergreen content te maken moet je een tijdloos onderwerp kiezen, gebruik maken van tijdloze zoekwoorden, het visueel aantrekkelijk en gemakkelijk leesbaar maken en waardevolle informatie bieden. Het regelmatig promoten van evergreen content is ook belangrijk.