mei 26, 2024
SEO

Google E-A-T Update: Wat het is en hoe het van invloed is op zoekresultaten

Als je regelmatig zoekopdrachten uitvoert op Google, is de kans groot dat je weleens hebt gehoord van de E-A-T-update. E-A-T staat voor “Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness” en het is een belangrijke update van Google’s algoritme die werd uitgebracht in augustus 2018.

Deze update had tot doel de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren door meer nadruk te leggen op de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid van de inhoud die wordt weergegeven. Dit artikel zal dieper ingaan op wat de E-A-T-update inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe je je website kunt optimaliseren om te voldoen aan de eisen van deze update.

Als je regelmatig zoekopdrachten uitvoert op Google, is de kans groot dat je weleens hebt gehoord van de E-A-T-update. E-A-T staat voor “Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness” en het is een belangrijke update van Google’s algoritme die werd uitgebracht in augustus 2018.

Deze update had tot doel de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren door meer nadruk te leggen op de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid van de inhoud die wordt weergegeven. Dit artikel zal dieper ingaan op wat de E-A-T-update inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe je je website kunt optimaliseren om te voldoen aan de eisen van deze update.

Wat is de Google E-A-T update?

De E-A-T-update is een belangrijke update van Google’s algoritme die gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van de zoekresultaten. Het doel is om de relevantie en kwaliteit van de inhoud die wordt weergegeven te verbeteren door meer nadruk te leggen op de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid van de inhoud.

Google gebruikt een complex algoritme om te bepalen welke pagina’s hoog worden gerangschikt in de zoekresultaten. De E-A-T-update voegt daar aan toe dat de inhoud die wordt weergegeven door de zoekresultaten afhankelijk is van de autoriteit en betrouwbaarheid van de bron van de inhoud.

Waarom is de E-A-T update belangrijk?

De E-A-T-update is belangrijk omdat het de manier waarop Google zoekresultaten rangschikt ingrijpend heeft veranderd. Voorheen was het mogelijk om te scoren met inhoud die van lage kwaliteit was, maar toch hoog scoorde in zoekresultaten door middel van het gebruik van black-hat SEO-technieken zoals keyword stuffing of link spamming.

Nu de E-A-T-update van kracht is, zal de inhoud die wordt weergegeven in de zoekresultaten afhankelijk zijn van de autoriteit en betrouwbaarheid van de bron van de inhoud. Hierdoor zijn webmasters en marketeers gedwongen om meer aandacht te besteden aan de kwaliteit van de inhoud en de betrouwbaarheid van de bronnen die worden gebruikt om de inhoud te creëren.

Hoe werkt de E-A-T update?

De E-A-T-update werkt door middel van de evaluatie van de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid van de bronnen die worden gebruikt om inhoud te creëren. Dit omvat de expertise van de auteur, de autoriteit van de website en de betrouwbaarheid van de inhoud.

Expertise: Google beoordeelt de expertise van de auteur op basis van zijn of haar ervaring, kwalificaties en kennis op het gebied waarover de inhoud gaat. Dit betekent dat de inhoud geschreven moet worden door experts die aantoonbare kennis en ervaring hebben op het betreffende gebied.

Autoriteit: De autoriteit van een website wordt bepaald door het aantal links van andere websites dat naar de website verwijst. Dit betekent dat de website als belangrijk wordt beschouwd in het veld waarover de inhoud gaat. Een website met een hoge autoriteit zal eerder hoog ranken in de zoekresultaten dan een website met een lage autoriteit.

Betrouwbaarheid: Google beoordeelt de betrouwbaarheid van de inhoud op basis van verschillende factoren. Dit omvat onder andere de bron van de inhoud, de kwaliteit van de inhoud en of de inhoud overeenkomt met andere bronnen. Het is belangrijk dat de inhoud accuraat en betrouwbaar is en dat er geen misleidende informatie wordt gegeven.

Hoe optimaliseer je je website voor de E-A-T-update?

Nu je weet wat de E-A-T-update inhoudt en waarom het belangrijk is, is het tijd om te kijken hoe je je website kunt optimaliseren voor deze update. Hieronder vind je enkele tips om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan de eisen van de E-A-T-update.

Kies de juiste auteurs voor je inhoud

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de auteurs die je inhoud schrijven, experts zijn op het gebied waarover ze schrijven. Zorg ervoor dat je auteurs een goede reputatie hebben en aantoonbare ervaring en kennis hebben op het betreffende gebied.

Verbeter de autoriteit van je website

Het verbeteren van de autoriteit van je website kan worden bereikt door middel van link building. Zorg ervoor dat je links van andere websites krijgt die relevant zijn voor het onderwerp waarover je schrijft. Dit kan worden bereikt door middel van gastbloggen, samenwerkingen met andere websites en het creëren van waardevolle inhoud die andere websites willen delen.

Zorg voor betrouwbare inhoud

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud op je website betrouwbaar en accuraat is. Gebruik alleen bronnen die betrouwbaar zijn en verifieer de informatie die je gebruikt. Vermijd het verspreiden van misleidende informatie of het publiceren van inhoud die niet waarheidsgetrouw is.

Optimaliseer je website voor gebruikers

Het optimaliseren van je website voor gebruikers is een belangrijk aspect van de E-A-T-update. Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is en dat gebruikers de informatie die ze zoeken snel en gemakkelijk kunnen vinden. Dit kan worden bereikt door middel van een gebruiksvriendelijke website lay-out, duidelijke en relevante inhoud en snelle laadtijden.

Conclusie

De E-A-T-update is een belangrijke update van Google’s algoritme die gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van de zoekresultaten. Het legt meer nadruk op de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid van de bronnen die worden gebruikt om inhoud te creëren.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan de eisen van deze update door het kiezen van de juiste auteurs voor je inhoud, het verbeteren van de autoriteit van je website, het zorgen voor betrouwbare inhoud en het optimaliseren van je website voor gebruikers. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je website hoog scoort in de zoekresultaten en dat je doelgroep betrouwbare en relevante informatie ontvangt.