april 19, 2024

Google Mijn Bedrijf: wat is het en waarom is het belangrijk?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee bedrijven hun online aanwezigheid kunnen beheren op Google Zoeken en Google Maps. Met Google Mijn Bedrijf kunnen bedrijven hun informatie up-to-date houden, waaronder hun adres, telefoonnummer, openingstijden en website.

Ook kunnen ze foto’s en video’s delen, recensies beheren en inzicht krijgen in hoe klanten zoeken naar hun bedrijf en wat hun interacties zijn met de vermelding. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om als bedrijf gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf, hoe je het kunt opzetten en optimaliseren, en welke functies het biedt om je bedrijf beter vindbaar te maken.

Waarom is Google Mijn Bedrijf belangrijk?

Google Mijn Bedrijf is belangrijk omdat het de manier waarop bedrijven gevonden worden in Google Zoeken en Google Maps verbetert. Als je als bedrijf gebruik maakt van Google Mijn Bedrijf, verschijnt jouw vermelding namelijk prominent in de zoekresultaten, nog voor organische zoekresultaten. Dit betekent dat potentiële klanten direct jouw bedrijfsinformatie kunnen zien en kunnen doorklikken naar je website of contactgegevens. Daarnaast draagt een goed ingevulde en geoptimaliseerde vermelding bij aan de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van je bedrijf.

Hoe zet je Google Mijn Bedrijf op?

Om Google Mijn Bedrijf op te zetten, ga je naar de website van Google Mijn Bedrijf en klik je op de knop “Nu starten”. Je wordt dan gevraagd om in te loggen met een Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er een aanmaken door op de knop “Maak een account” te klikken en de instructies te volgen.

Nadat je bent ingelogd, moet je een aantal stappen doorlopen om je bedrijf te registreren. Zo moet je onder andere je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en website opgeven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze informatie nauwkeurig en up-to-date is, omdat deze informatie wordt gebruikt om je bedrijf te vinden in Google Zoeken en Google Maps. Ook moet je aangeven welk type bedrijf je hebt en welke categorieën het beste bij je bedrijf passen.

Als je deze stappen hebt doorlopen, wordt je gevraagd om je vermelding te verifiëren. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van je locatie en het type bedrijf dat je hebt. Meestal kun je kiezen voor een verificatie per post, waarbij je een brief ontvangt op het opgegeven adres met een code die je moet invoeren op de website. Verificatie per telefoon of e-mail is ook mogelijk in sommige gevallen.

Hoe optimaliseer je je Google Mijn Bedrijf-vermelding?

Als je Google Mijn Bedrijf hebt opgezet, is het belangrijk om je vermelding te optimaliseren. Dit kan bijdragen aan een betere vindbaarheid en zichtbaarheid in Google Zoeken en Google Maps. Hier zijn een paar tips om je Google Mijn Bedrijf-vermelding te optimaliseren:

  1. Vul je profiel zo volledig mogelijk in: Zorg ervoor dat je alle informatie hebt ingevuld die relevant is voor je bedrijf, inclusief je adres, telefoonnummer, website, openingstijden en categorieën.
  2. Gebruik zoekwoorden: Zorg ervoor dat je zoekwoorden gebruikt in je bedrijfsomschrijving en categorieën, zodat potentiële klanten je gemakkelijker kunnen vinden.
  3. Voeg foto’s en video’s toe: Foto’s en video’s kunnen bijdragen aan een aantrekkelijke en betrouwbare vermelding. Zorg ervoor dat je duidelijke en kwalitatief hoogwaardige foto’s en video’s uploadt van je bedrijf, producten en diensten.
  4. Beheer recensies: Het beheren van recensies is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-vermelding. Reageer op recensies, zowel positieve als negatieve, en toon dat je betrokken bent bij je klanten.
  5. Gebruik Google Posts: Google Posts is een functie waarmee je nieuws, aanbiedingen, evenementen en andere updates kunt delen. Het gebruik van Google Posts kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid en betrokkenheid van je bedrijf.
  6. Monitor prestaties: Met Google Mijn Bedrijf kun je de prestaties van je vermelding bijhouden, waaronder het aantal weergaven, zoekopdrachten, vermeldingen en meer. Door deze gegevens te analyseren, kun je inzicht krijgen in hoe klanten je bedrijf vinden en welke acties ze ondernemen.

Conclusie

Google Mijn Bedrijf is een belangrijke tool voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen beheren en hun vindbaarheid willen verbeteren op Google Zoeken en Google Maps. Het opzetten en optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-vermelding kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid en betrouwbaarheid van je bedrijf en kan potentiële klanten helpen bij het vinden van jouw producten en diensten. Door regelmatig je vermelding te beheren en te optimaliseren, kun je de prestaties van je vermelding blijven verbeteren en je online aanwezigheid versterken.