juli 19, 2024

Gratis stockphoto websites

Een belangrijk aspect van webdesign en content creatie is het gebruik van beeldmateriaal. Het gebruik van afbeeldingen kan helpen om de boodschap te versterken en de aandacht van de bezoeker te trekken. Echter, het gebruik van afbeeldingen kan ook een dure aangelegenheid zijn, vooral als het gaat om het gebruik van kwalitatieve stockfoto’s. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel gratis stockphoto websites beschikbaar die een breed scala aan hoogwaardige afbeeldingen bieden. In dit artikel bespreken we enkele van de beste gratis stockphoto websites.

Unsplash

Unsplash is een van de meest populaire gratis stockphoto websites die momenteel beschikbaar zijn. De site biedt meer dan 2 miljoen afbeeldingen van hoge kwaliteit, die door fotografen van over de hele wereld zijn ingezonden. Unsplash heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface en biedt zoekmogelijkheden op basis van trefwoorden. Het is ook mogelijk om afbeeldingen te filteren op basis van de oriëntatie, de grootte, de kleur en de categorie. Bovendien biedt Unsplash ook een breed scala aan collecties en curaties, waarmee gebruikers inspiratie kunnen opdoen voor hun projecten.

Pexels

Pexels is een andere populaire gratis stockphoto website, die een grote bibliotheek van meer dan 3 miljoen afbeeldingen biedt. De site heeft een eenvoudige interface en biedt zoekmogelijkheden op basis van trefwoorden en categorieën. Het is ook mogelijk om afbeeldingen te filteren op basis van de grootte en de oriëntatie. Bovendien biedt Pexels ook een breed scala aan video’s en illustraties.

Pixabay

Pixabay is een gratis stockphoto website die momenteel meer dan 1,8 miljoen afbeeldingen biedt. De site biedt zoekmogelijkheden op basis van trefwoorden en categorieën en maakt het ook mogelijk om afbeeldingen te filteren op basis van de grootte, de kleur, de oriëntatie en het type bestand. Bovendien biedt Pixabay ook een breed scala aan vectorafbeeldingen en illustraties.

Gratisography

Gratisography is een gratis stockphoto website die wordt beheerd door de fotograaf Ryan McGuire. De site biedt een unieke collectie van hoge kwaliteit afbeeldingen die door Ryan zelf zijn gemaakt. De afbeeldingen op Gratisography zijn meestal kleurrijk en creatief en zijn geschikt voor gebruik in projecten met een eigenzinnige en creatieve uitstraling.

StockSnap

StockSnap is een gratis stockphoto website die momenteel meer dan 100.000 afbeeldingen biedt. De site biedt zoekmogelijkheden op basis van trefwoorden en maakt het ook mogelijk om afbeeldingen te filteren op basis van de datum, de weergaven en de downloads. Bovendien biedt StockSnap ook een breed scala aan curaties en collecties.

Reshot

Reshot is een gratis stockphoto website die zich richt op het aanbieden van authentieke en unieke afbeeldingen. De site biedt momenteel meer dan 50.000 afbeeldingen, die zijn ingezonden door fotografen van over de hele wereld. Reshot heeft een eenvoudige interface en biedt zoekmogelijkheden op basis van trefwoorden en categorieën. Het is ook mogelijk om afbeeldingen te filteren op basis van de oriëntatie, de grootte en de kleur. De afbeeldingen op Reshot zijn vaak anders dan wat je op andere stockphoto websites vindt, waardoor ze ideaal zijn voor creatieve projecten.

Burst

Burst is een gratis stockphoto website die wordt beheerd door Shopify. De site biedt een grote bibliotheek van meer dan 600.000 afbeeldingen die voornamelijk gericht zijn op e-commerce en zakelijke projecten. Burst heeft een eenvoudige interface en biedt zoekmogelijkheden op basis van trefwoorden en categorieën. Bovendien biedt Burst ook een breed scala aan collecties en curaties, waarmee gebruikers inspiratie kunnen opdoen voor hun projecten.

NegativeSpace

NegativeSpace is een gratis stockphoto website die een unieke collectie van hoge kwaliteit afbeeldingen biedt. De site biedt zoekmogelijkheden op basis van trefwoorden en categorieën en maakt het ook mogelijk om afbeeldingen te filteren op basis van de kleur en de oriëntatie. De afbeeldingen op NegativeSpace hebben vaak een minimalistische en esthetische uitstraling, waardoor ze perfect zijn voor projecten met een strakke en moderne uitstraling.

Kaboompics

Kaboompics is een gratis stockphoto website die momenteel meer dan 15.000 afbeeldingen biedt. De site biedt zoekmogelijkheden op basis van trefwoorden en maakt het ook mogelijk om afbeeldingen te filteren op basis van de kleur en de categorie. Bovendien biedt Kaboompics ook een breed scala aan curaties en collecties. De afbeeldingen op Kaboompics hebben vaak een lichte en heldere uitstraling, waardoor ze ideaal zijn voor projecten met een frisse en luchtige uitstraling.

Conclusie

Het gebruik van afbeeldingen kan helpen om de boodschap van je content te versterken en de aandacht van de bezoeker te trekken. Het is echter niet altijd nodig om te betalen voor kwalitatieve stockfoto’s. Er zijn tegenwoordig veel gratis stockphoto websites beschikbaar die een breed scala aan hoogwaardige afbeeldingen bieden. In dit artikel hebben we enkele van de beste gratis stockphoto websites besproken, waaronder Unsplash, Pexels, Pixabay, Gratisography, StockSnap, Reshot, Burst, NegativeSpace en Kaboompics. Door gebruik te maken van deze websites kun je geld besparen en toch hoogwaardige afbeeldingen vinden voor je projecten.