mei 26, 2024

Hoe schrijf je een effectieve ‘Over mij’-pagina voor je website?

Als je een website hebt, is het hebben van een ‘Over mij’-pagina essentieel. Deze pagina geeft bezoekers een idee van wie je bent, wat je doet en waarom ze jouw site moeten vertrouwen. Het kan ook helpen om je te onderscheiden van de concurrentie en een persoonlijke touch toe te voegen aan je site. In dit artikel bespreken we enkele tips om een effectieve ‘Over mij’-pagina te schrijven voor je website.

Waarom is een ‘Over mij’-pagina belangrijk?

Een ‘Over mij’-pagina is een van de meest bezochte pagina’s op een website. Bezoekers willen weten met wie ze te maken hebben en of ze de persoon of het bedrijf achter de website kunnen vertrouwen. Een goede ‘Over mij’-pagina kan helpen om vertrouwen op te bouwen en bezoekers te overtuigen om verder te lezen of zelfs klant te worden.

Wat moet er op een ‘Over mij’-pagina staan?

Een goede ‘Over mij’-pagina moet een combinatie zijn van persoonlijke informatie en professionele informatie. Hieronder staan enkele suggesties voor wat je op je ‘Over mij’-pagina kunt zetten:

 • Een introductie: Begin met een korte introductie van wie je bent en wat je doet. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Ik ben Janine, freelance copywriter gespecialiseerd in webteksten.”
 • Jouw unieke verhaal: Vertel wat jou onderscheidt van anderen en waarom jouw verhaal relevant is voor de bezoeker. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Ik heb jarenlange ervaring in de marketingwereld en heb gewerkt voor grote bedrijven als Coca-Cola en Nike. Nu wil ik mijn kennis en ervaring delen met kleine ondernemers.”
 • Jouw expertise: Leg uit wat jouw specialisaties zijn en waarom je hier goed in bent. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Ik ben gespecialiseerd in SEO en heb al vele klanten geholpen om hoger te ranken in de zoekresultaten.”
 • Jouw doelgroep: Vertel wie jouw doelgroep is en hoe je hen kunt helpen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Ik richt me vooral op kleine ondernemers die hulp nodig hebben bij het schrijven van hun webteksten. Ik geloof dat goede teksten het verschil kunnen maken tussen een succesvolle en een onsuccesvolle website.”
 • Persoonlijke informatie: Voeg wat persoonlijke informatie toe om jezelf wat meer menselijkheid te geven. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “In mijn vrije tijd hou ik van reizen en ben ik een fanatiek yogi.”
 • Tips voor het schrijven van een effectieve ‘Over mij’-pagina
 1. Schrijf in de eerste persoon: Het is belangrijk om een persoonlijke touch toe te voegen aan je ‘Over mij’-pagina. Door in de eerste persoon te schrijven, creëer je een persoonlijke en directe connectie met de bezoeker.
 2. Houd het kort en bondig: Bezoekers hebben vaak geen tijd om lange lappen tekst te lezen. Houd je ‘Over mij’-pagina kort en bondig, en beperk jezelf tot de belangrijkste informatie. Een goede richtlijn is om je ‘Over mij’-pagina tussen de 300 en 500 woorden te houden.
 3. Gebruik een aantrekkelijke opmaak: Maak gebruik van witruimte, tussenkopjes en bullet points om je pagina overzichtelijk te maken en de belangrijkste informatie te benadrukken.
 4. Laat je persoonlijkheid zien: Naast professionele informatie is het belangrijk om wat persoonlijke informatie toe te voegen. Hierdoor laat je zien dat er een echt persoon achter de website zit en creëer je een persoonlijke connectie met de bezoeker.
 5. Voeg een foto toe: Voeg een professionele foto van jezelf toe om je ‘Over mij’-pagina wat persoonlijker te maken en de betrouwbaarheid van je site te vergroten.
 6. Houd je doelgroep in gedachten: Houd in gedachten wie je doelgroep is en wat hen kan interesseren. Pas je toon en taalgebruik aan op je doelgroep en richt je op de problemen of uitdagingen die zij mogelijk hebben.
 7. Update regelmatig: Zorg ervoor dat je je ‘Over mij’-pagina regelmatig bijwerkt met nieuwe informatie en prestaties. Dit laat zien dat je actief bent en jezelf blijft ontwikkelen.

Conclusie

Een effectieve ‘Over mij’-pagina kan helpen om vertrouwen op te bouwen bij bezoekers en hen te overtuigen om verder te lezen of zelfs klant te worden. Door persoonlijke en professionele informatie te combineren, je persoonlijkheid te laten zien en een aantrekkelijke opmaak te gebruiken, kun je een ‘Over mij’-pagina creëren die je website versterkt en je doelgroep aanspreekt. Zorg er ook voor dat je je pagina regelmatig bijwerkt met nieuwe informatie en prestaties, zodat je bezoekers een up-to-date beeld hebben van wie je bent en wat je doet.