mei 23, 2024

Infographics in artikel verwerken: zo doe je dat

Infographics zijn een populaire manier om informatie visueel aantrekkelijk en overzichtelijk te presenteren. Steeds meer bloggers en online marketeers gebruiken infographics in hun content, omdat ze de aandacht trekken van lezers en gemakkelijk te delen zijn op sociale media. Maar hoe kun je infographics het beste in een artikel verwerken? In dit artikel bespreken we enkele tips en best practices.

Waarom infographics gebruiken?

Infographics zijn aantrekkelijk en effectief, omdat ze de informatie op een visuele manier presenteren. Hierdoor wordt de informatie gemakkelijker te begrijpen en blijft het langer hangen bij de lezer. Infographics zijn ook gemakkelijk te delen op sociale media, waardoor ze een groter publiek kunnen bereiken en je meer verkeer naar je website kunt genereren.

Waar plaats je de infographic in het artikel?

Een van de belangrijkste vragen bij het gebruik van infographics in een artikel is waar je deze plaatst. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Boven aan het artikel: Plaats de infographic bovenaan het artikel, zodat de lezer deze als eerste ziet. Dit is vooral effectief als de infographic de belangrijkste informatie van het artikel samenvat.
  2. Tussen de alinea’s: Plaats de infographic tussen de alinea’s van het artikel. Hierdoor wordt de lezer even onderbroken tijdens het lezen en kan de infographic de informatie visueel ondersteunen.
  3. Aan het einde van het artikel: Plaats de infographic aan het einde van het artikel als aanvullende informatie of samenvatting van het artikel.

Hoe groot moet de infographic zijn?

De grootte van de infographic is afhankelijk van waar je deze plaatst en wat je wilt bereiken. Als je de infographic bovenaan het artikel plaatst, kan deze groter zijn dan wanneer je deze tussen de alinea’s plaatst. Het is belangrijk om te zorgen dat de infographic niet te groot is, zodat deze de leesbaarheid van het artikel niet belemmert. Over het algemeen geldt dat een breedte van 600-800 pixels geschikt is voor de meeste artikelen.

Zorg voor een duidelijke titel en beschrijving

Het is belangrijk om de infographic te voorzien van een duidelijke titel en beschrijving. Dit helpt de lezer om te begrijpen waar de infographic over gaat en waarom deze relevant is voor het artikel. De titel en beschrijving moeten de lezer ook aansporen om de infographic te bekijken en te delen.

Gebruik onderschriften om de informatie toe te lichten

Onderschriften zijn een belangrijk onderdeel van de infographic. Hiermee kun je de informatie toelichten en verduidelijken. Het is belangrijk om de onderschriften kort en bondig te houden, zodat de lezer snel de belangrijkste informatie kan opnemen. Gebruik ook duidelijke iconen en visuals om de informatie te ondersteunen.

Optimaliseer de infographic voor SEO

Infographics kunnen bijdragen aan de SEO van je website. Zorg daarom dat de infographic is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Geef de infographic een relevante naam en gebruik een ALT-tag om de afbeelding te beschrijven. Dit helpt zoekmachines om de inhoud van de infographic te begrijpen en deze beter te rangschikken in de zoekresultaten.

Maak de infographic deelbaar

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van infographics is dat ze gemakkelijk deelbaar zijn op sociale media. Zorg daarom dat de infographic gemakkelijk te delen is via sociale media-kanalen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de infographic te voorzien van social media-knoppen, die het delen met slechts één klik mogelijk maken.

Gebruik hoogwaardige afbeeldingen

De kwaliteit van de afbeeldingen in de infographic is essentieel. Zorg daarom voor hoogwaardige afbeeldingen die er professioneel uitzien. Gebruik afbeeldingen met hoge resolutie en zorg dat deze scherp zijn. Let ook op de kleuren en het contrast, zodat de afbeeldingen goed leesbaar zijn.

Conclusie

Infographics zijn een effectieve manier om informatie visueel aantrekkelijk en overzichtelijk te presenteren. Door infographics in je artikelen te gebruiken, kun je de aandacht van lezers trekken en meer verkeer naar je website genereren. Om infographics op de beste manier in je artikel te verwerken, is het belangrijk om de juiste grootte en plaatsing te kiezen, te zorgen voor een duidelijke titel en beschrijving, onderschriften te gebruiken om de informatie toe te lichten, de infographic te optimaliseren voor SEO en hoogwaardige afbeeldingen te gebruiken. Door deze tips en best practices te volgen, kun je jouw infographics effectief gebruiken om je content te verbeteren en je publiek te bereiken.