april 19, 2024

Pillar content: wat is het en waarom zou je het gebruiken?

In de wereld van content marketing zijn er verschillende strategieën die je kunt gebruiken om je doelgroep te bereiken en je merk te versterken. Een van deze strategieën is het gebruik van “pillar content”. Maar wat is dat nu precies en waarom zou je het gebruiken? In dit artikel gaan we dieper in op deze term en leggen we uit hoe je deze strategie kunt toepassen in je eigen content marketing.

Wat is pillar content?

Pillar content is een strategie die zich richt op het creëren van een aantal “pijlers” of “hoekstenen” van inhoud op je website. Deze inhoud behandelt een breed onderwerp en wordt gepresenteerd in een format dat gemakkelijk te consumeren is, zoals een gids, een whitepaper of een ebook. Het idee achter pillar content is dat deze inhoud de basis vormt voor de rest van je content marketing, waardoor je een solide basis hebt om op voort te bouwen.

Waarom zou je pillar content gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom je pillar content zou willen gebruiken in je content marketingstrategie:

  1. Autoriteit opbouwen

Door pillar content te creëren over een bepaald onderwerp laat je zien dat je expert bent op dat gebied. Dit helpt om het vertrouwen van je publiek te winnen en je autoriteit in de branche te versterken.

  1. Zoekmachine-optimalisatie

Pillar content kan helpen bij het verbeteren van je zoekmachine-optimalisatie (SEO) doordat het een solide basis biedt voor andere inhoud op je website. Door de juiste zoekwoorden en interne links te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je pillar content hoog scoort in zoekmachines en meer verkeer naar je website trekt.

  1. Contentcreatie stroomlijnen

Door te focussen op een paar pijlers van inhoud, kun je je contentcreatie stroomlijnen en ervoor zorgen dat al je content gericht is op deze onderwerpen. Dit helpt je om je boodschap duidelijker over te brengen en je publiek beter te bereiken.

Hoe maak je pillar content?

Het creëren van pillar content is een proces dat enige tijd en inspanning vereist, maar het kan zeer waardevol zijn voor je bedrijf. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

Identificeer je onderwerpen

Kies een aantal brede onderwerpen die relevant zijn voor je bedrijf en je doelgroep. Deze onderwerpen moeten de basis vormen voor je pijlers van inhoud.

Creëer je pijlers

Voor elk van deze onderwerpen, creëer je een pijler van inhoud die het onderwerp in detail behandelt. Dit kan bijvoorbeeld een uitgebreide gids, whitepaper of ebook zijn.

Bouw je content rond je pijlers

Met je pijlers van inhoud als basis, kun je nu andere inhoud creëren die gericht is op deze onderwerpen. Dit kunnen bijvoorbeeld blogposts, infographics, video’s of podcasts zijn. Door deze inhoud te koppelen aan je pijlers van inhoud, kun je ervoor zorgen dat al je content gericht is op je belangrijkste onderwerpen en je boodschap duidelijker overbrengen.

Promoot je content

Nadat je je pijlers van inhoud hebt gecreëerd en andere inhoud hebt gemaakt die gericht is op deze onderwerpen, is het tijd om je content te promoten. Gebruik social media, e-mailmarketing en andere kanalen om je content onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Dit helpt niet alleen om meer verkeer naar je website te trekken, maar ook om je autoriteit en merkbekendheid te vergroten.

Hoe onderhoud je je pillar content?

Het creëren van pillar content is slechts het begin van je content marketingstrategie. Om ervoor te zorgen dat je pijlers van inhoud relevant blijven en effectief blijven bij het aantrekken van nieuwe leads, moet je ze regelmatig onderhouden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Houd je inhoud up-to-date; Zorg ervoor dat je pijlers van inhoud up-to-date blijven en voeg nieuwe informatie toe wanneer dat nodig is. Dit helpt je om je autoriteit te behouden en je publiek geïnteresseerd te houden.
  • Blijf nieuwe inhoud creëren; Blijf nieuwe inhoud creëren die gericht is op je pijlers van inhoud en gebruik deze inhoud om je bestaande pijlers van inhoud te versterken. Dit helpt om je boodschap duidelijker over te brengen en je publiek te blijven boeien.
  • Monitor je resultaten; Houd bij hoe je pijlers van inhoud presteren en gebruik deze informatie om je content marketingstrategie te verbeteren. Kijk naar metrics zoals verkeer, leads en conversies om te bepalen welke inhoud het meest effectief is.

Conclusie

Pillar content is een effectieve strategie om je content marketing te verbeteren en je autoriteit in de branche te versterken. Door te focussen op een paar brede onderwerpen en deze te behandelen in gedetailleerde, gemakkelijk te consumeren formats, kun je ervoor zorgen dat al je content gericht is op je belangrijkste onderwerpen en je boodschap duidelijker overbrengen.

Het creëren van pillar content vereist wel enige tijd en inspanning, maar het kan zeer waardevol zijn voor je bedrijf. Door je pijlers van inhoud regelmatig te onderhouden en nieuwe inhoud te blijven creëren, kun je ervoor zorgen dat je strategie effectief blijft en je publiek blijft boeien.