mei 26, 2024

Public Post Preview: De perfecte tool voor jouw blog

Als blogger wil je niets liever dan zoveel mogelijk mensen bereiken met jouw content. Je besteedt veel tijd en aandacht aan het schrijven van artikelen, het maken van foto’s en het optimaliseren van je website. Maar voordat je een artikel publiceert, wil je natuurlijk wel weten hoe het eruit komt te zien en of het goed werkt. En daarvoor is er een handige tool: Public Post Preview. In dit artikel leggen we je uit wat het is en waarom het zo handig is voor jouw blog.

Wat is Public Post Preview?

Public Post Preview is een gratis tool waarmee je een voorbeeld van je artikel kunt bekijken voordat je het publiceert. Het is een plugin die beschikbaar is voor WordPress, een van de meest gebruikte platformen voor het bouwen van websites. Met Public Post Preview kun je een link genereren die je kunt delen met anderen. Hiermee kunnen zij een preview bekijken van jouw artikel voordat het gepubliceerd is.

Waarom is Public Post Preview handig?

Public Post Preview heeft verschillende voordelen voor bloggers. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

  1. Bekijk hoe je artikel eruit ziet voordat het gepubliceerd is

Een van de grootste voordelen van Public Post Preview is dat je kunt zien hoe je artikel eruit komt te zien voordat je het daadwerkelijk publiceert. Zo kun je er zeker van zijn dat alles er goed uitziet en werkt, en kun je eventuele fouten of problemen oplossen voordat je artikel live gaat.

  1. Deel het voorbeeld met anderen

Met Public Post Preview kun je een link delen met anderen, zodat zij het voorbeeld van jouw artikel kunnen bekijken. Dit is handig als je feedback wilt van anderen voordat je het artikel publiceert, of als je een klant of opdrachtgever een voorproefje wilt geven van het artikel.

  1. Maak wijzigingen zonder dat het invloed heeft op je live-artikel

Als je gebruik maakt van Public Post Preview kun je wijzigingen maken aan je artikel zonder dat dit invloed heeft op het live-artikel. Dit betekent dat je veilig wijzigingen kunt aanbrengen en kunt testen zonder dat je lezers daar last van hebben.

Hoe gebruik je Public Post Preview?

Public Post Preview is heel eenvoudig in gebruik. Volg de onderstaande stappen om het te gebruiken.

Stap 1: Download en installeer de plugin

Ga naar de plugin-pagina op WordPress en zoek naar Public Post Preview. Download en installeer de plugin op je website. Dit kun je doen door in te loggen op je WordPress-dashboard en naar “Plugins” te gaan. Klik vervolgens op “Nieuwe plugin” en zoek naar Public Post Preview. Klik op “Installeren” en wacht tot de plugin is gedownload.

Stap 2: Maak een voorbeeld van je artikel

Ga naar het scherm waar je je artikel bewerkt en klik op de knop “Public Post Preview”. Er wordt nu een link gegenereerd die je kunt delen met anderen om het voorbeeld van je artikel te bekijken.

Stap 3: Deel de link met anderen

Kopieer de gegenereerde link en deel deze met anderen

. Dit kun je bijvoorbeeld doen door deze link te versturen via e-mail, chat of social media. De ontvanger kan op de link klikken en zo het voorbeeld van je artikel bekijken.

Stap 4: Bekijk feedback en pas je artikel aan

Als je het voorbeeld van je artikel met anderen hebt gedeeld, kunnen zij feedback geven op je artikel. Op basis van deze feedback kun je je artikel aanpassen en verbeteren. Dit kun je doen door terug te gaan naar het scherm waar je je artikel bewerkt en de gewenste aanpassingen te maken.

Stap 5: Publiceer je artikel

Als je tevreden bent met je artikel, kun je het publiceren. Let erop dat het artikel er precies zo uitziet als in het voorbeeld dat je hebt gegenereerd met Public Post Preview.

Conclusie

Public Post Preview is een handige tool voor bloggers die hun artikelen willen optimaliseren en zoveel mogelijk mensen willen bereiken. Met Public Post Preview kun je een voorbeeld van je artikel bekijken voordat je het publiceert, het voorbeeld delen met anderen, wijzigingen aanbrengen zonder dat het invloed heeft op je live-artikel en feedback ontvangen van anderen. Het is heel eenvoudig in gebruik en een must-have voor elke blogger die serieus bezig is met zijn of haar blog.