mei 23, 2024

Related Plugins voor WordPress: Een Overzicht

WordPress is een van de meest populaire Content Management Systemen (CMS) ter wereld, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Met duizenden thema’s en plugins om uit te kiezen, kun je je website precies zo bouwen als je wilt. In dit artikel zullen we het hebben over related plugins voor WordPress. Deze plugins helpen je om gerelateerde content op je website te tonen, waardoor je bezoekers langer blijven hangen en meer pagina’s bezoeken. We bespreken waarom dit belangrijk is en welke plugins je kunt gebruiken om dit te bereiken.

Waarom zijn gerelateerde content plugins belangrijk?

Het tonen van gerelateerde content op je website is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste helpt het om de aandacht van je bezoekers vast te houden. Als ze een artikel hebben gelezen en je toont gerelateerde content aan de onderkant van de pagina, is de kans groter dat ze doorklikken en meer pagina’s bezoeken. Dit kan de gemiddelde tijd die een bezoeker op je website doorbrengt verhogen en het bouncepercentage verlagen.

Ten tweede helpt het tonen van gerelateerde content je om je website beter te structureren. Als je veel artikelen hebt die bij elkaar horen, bijvoorbeeld over hetzelfde onderwerp, kun je gerelateerde artikelen aan elkaar koppelen. Op deze manier kun je je website gestroomlijnder maken en bezoekers helpen om meer te vinden over wat hen interesseert.

Ten derde kan het tonen van gerelateerde content je helpen om je zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren. Zoekmachines houden van websites die goed gestructureerd zijn en een logische opbouw hebben. Door gerelateerde content aan elkaar te koppelen, laat je zien dat je website georganiseerd is en dat er verbanden zijn tussen de verschillende onderwerpen die je behandelt.

Welke plugins kun je gebruiken om gerelateerde content te tonen?

Er zijn verschillende plugins beschikbaar voor WordPress die je kunt gebruiken om gerelateerde content op je website te tonen. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire plugins.

YARPP (Yet Another Related Posts Plugin)

YARPP is een gratis plugin die je kunt gebruiken om gerelateerde content op je website te tonen. Het werkt door te kijken naar de tags en categorieën van je artikelen en deze te vergelijken met de tags en categorieën van andere artikelen op je website. Het toont vervolgens een lijst met gerelateerde artikelen onderaan de pagina.

YARPP is gemakkelijk te gebruiken en aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld bepalen hoeveel gerelateerde artikelen je wilt tonen en op welke pagina’s je ze wilt laten zien.

Related Posts for WordPress

Related Posts for WordPress is een betaalde plugin die je kunt gebruiken om gerelateerde content op je website te tonen. Het werkt op een vergelijkbare manier als YARPP, door te kijken naar de tags en categorieën van je artikelen en deze te vergelijken met andere artikelen op je website.

Related Posts for WordPress heeft echter meer functies dan YARPP. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen hoe je de gerelateerde artikelen wilt tonen, bijvoorbeeld in een lijst, als thumbnails of in een carrousel. Ook kun je aangepaste templates gebruiken om de stijl van de gerelateerde artikelen aan te passen.

Contextual Related Posts

Contextual Related Posts is een gratis plugin die gerelateerde content toont op basis van de inhoud van je artikelen. Het kijkt naar de titel, inhoud en tags van je artikel en zoekt vervolgens naar andere artikelen op je website die vergelijkbare inhoud hebben. Hierdoor krijgen je bezoekers niet alleen gerelateerde artikelen te zien op basis van categorieën en tags, maar ook op basis van de inhoud van het artikel dat ze aan het lezen zijn.

Contextual Related Posts biedt ook verschillende opties om de weergave van de gerelateerde artikelen aan te passen, zoals de mogelijkheid om thumbnails, aangepaste templates en verschillende sorteeropties toe te voegen.

Jetpack Related Posts

Jetpack is een plugin die veel verschillende functies biedt voor WordPress websites, waaronder de mogelijkheid om gerelateerde content te tonen. Jetpack gebruikt machine learning om te bepalen welke artikelen gerelateerd zijn aan het artikel dat je bezoeker aan het lezen is. Dit betekent dat Jetpack zich niet alleen richt op categorieën, tags en inhoud, maar ook op andere factoren zoals populariteit en reacties.

Jetpack Related Posts biedt verschillende opties om de weergave van de gerelateerde artikelen aan te passen, zoals de mogelijkheid om de titel, thumbnail en beschrijving van elk gerelateerd artikel aan te passen.

Conclusie

Het tonen van gerelateerde content op je website is een belangrijk onderdeel van het verbeteren van de gebruikerservaring en het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Met behulp van gerelateerde content plugins voor WordPress kun je dit gemakkelijk doen en je bezoekers helpen om meer te vinden over de onderwerpen waar ze in geïnteresseerd zijn.

YARPP, Related Posts for WordPress, Contextual Related Posts en Jetpack Related Posts zijn slechts enkele voorbeelden van de vele plugins die beschikbaar zijn om dit te bereiken. Kies degene die het beste bij jouw behoeften past en start vandaag nog met het tonen van gerelateerde content op je website.