mei 26, 2024

Social Shares Plugins: Verhoog jouw online aanwezigheid

Als blogger of online ondernemer is het belangrijk om jouw inhoud te delen met jouw publiek en jouw online aanwezigheid te vergroten. Social shares plugins zijn een geweldige manier om het gemakkelijker te maken voor jouw bezoekers om jouw inhoud te delen op hun sociale media platforms. In dit artikel zullen we kijken naar wat social shares plugins zijn, hoe ze werken, waarom ze belangrijk zijn en welke plugins het beste zijn voor jouw website.

Wat zijn Social Shares Plugins?

Social shares plugins zijn kleine tools die worden toegevoegd aan jouw website om het gemakkelijker te maken voor jouw bezoekers om jouw inhoud te delen op hun sociale media platforms. Wanneer iemand jouw inhoud waardeert en besluit om het te delen, verhoogt dit jouw online aanwezigheid en vergroot het de kans dat meer mensen jouw inhoud zien.

Hoe werken Social Shares Plugins?

Social shares plugins werken door jouw inhoud te integreren met sociale mediaplatforms. Wanneer een bezoeker op jouw website op de social media deelknop klikt, wordt er een venster geopend waarin hij of zij kan beslissen wat ze willen delen en op welk platform. De plugin genereert automatisch de juiste metadata om de inhoud op de juiste manier te delen op het sociale mediaplatform. Dit maakt het delen van jouw inhoud snel, gemakkelijk en effectief.

Waarom zijn Social Shares Plugins belangrijk?

Social shares plugins zijn belangrijk omdat ze een eenvoudige manier bieden voor jouw bezoekers om jouw inhoud te delen op sociale media. Dit verhoogt jouw online aanwezigheid en vergroot de kans dat jouw inhoud wordt gezien door een breder publiek. Dit kan leiden tot meer verkeer naar jouw website en een grotere betrokkenheid bij jouw publiek. Bovendien kan het delen van jouw inhoud op sociale media helpen om jouw merk te versterken en jouw positie als expert in jouw vakgebied te versterken.

Welke Social Shares Plugins zijn het beste voor jouw website?

Er zijn veel verschillende social shares plugins beschikbaar voor verschillende platforms. Hieronder hebben we een aantal van de beste plugins voor WordPress en Shopify websites op een rijtje gezet.

WordPress Plugins

  1. AddToAny Share Buttons: Deze plugin biedt meer dan 100 social media platforms om uit te kiezen en maakt het gemakkelijk om deelknoppen op verschillende plaatsen op jouw website te plaatsen, zoals in berichten, pagina’s en zijbalken.
  2. Shareaholic: Met deze plugin kun je deelknoppen toevoegen aan jouw inhoud en kun je ook gerelateerde inhoud tonen om jouw publiek te helpen meer te ontdekken.
  3. Social Warfare: Deze plugin biedt een breed scala aan aanpasbare deelknoppen en kan ook helpen om jouw inhoud te optimaliseren voor sociale media door het toevoegen van metadata en aangepaste afbeeldingen.

Shopify Plugins

  1. Social Sharing Buttons Bar: Deze plugin voegt een aangepaste social media deelknoppenbalk toe aan jouw website die kan worden geplaatst op verschillende locaties op jouw site, zoals de productpagina’s en de winkelwagenpagina.
  2. AddThis Share Buttons: Met deze plugin kun je eenvoudig social media deelknoppen toevoegen aan jouw productpagina’s en blogposts. Het biedt ook uitgebreide statistieken om je te helpen bij het bijhouden van het aantal shares en het verkeer dat wordt gegenereerd door jouw sociale media-inhoud.
  3. Sumo Share: Deze plugin biedt verschillende social media deelknoppen en een ‘Smart Mode’ waarmee het de meest relevante social media-platforms kan identificeren op basis van jouw publiek en het soort inhoud dat je deelt.

Conclusie

Social shares plugins zijn een belangrijk onderdeel van jouw online marketingstrategie. Door het delen van jouw inhoud gemakkelijk en effectief te maken, verhoog je jouw online aanwezigheid en vergroot je de kans dat meer mensen jouw inhoud zien en erbij betrokken raken. Er zijn veel verschillende social shares plugins beschikbaar voor WordPress- en Shopify-websites, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om te kiezen voor een plugin die past bij jouw specifieke behoeften en doelen. Met de juiste social shares plugin kun je jouw online aanwezigheid vergroten en jouw publiek betrokken houden bij jouw inhoud.