april 19, 2024
Statische homepagina website; voordelen voor je blog

Statische homepagina website; voordelen voor je blog

Een homepagina is de eerste indruk die bezoekers van jouw website krijgen. Het is de plek waar je jouw merk en de inhoud van jouw website kunt presenteren. Een statische homepagina kan de juiste keuze zijn als je wilt dat jouw website een professionele en gestructureerde uitstraling heeft.

In dit artikel bespreken we wat een statische homepagina is, de voordelen van een statische homepagina en hoe je een statische homepagina kunt maken.

Wat is een statische homepagina?

Een statische homepagina is een pagina op jouw website die niet verandert, tenzij jij dit handmatig doet. Het is een pagina die zich niet aanpast aan de veranderende inhoud van jouw website. In plaats daarvan biedt het een vaste introductie voor bezoekers die jouw website voor het eerst bezoeken.

Een dynamische homepagina is daarentegen een pagina die wordt gegenereerd door een CMS (Content Management Systeem). Deze homepagina past zich automatisch aan wanneer er nieuwe content wordt toegevoegd aan jouw website. De meeste CMS-systemen gebruiken een dynamische homepagina als standaardinstelling.

Voordelen van een statische homepagina

  1. Professionele uitstraling

Een statische homepagina kan een professionele uitstraling geven aan jouw website. Het ziet er gestructureerd en netjes uit, omdat het een vaste opmaak heeft die niet verandert. Bezoekers kunnen snel vinden wat ze zoeken en krijgen direct een goed beeld van jouw merk en jouw website.

  1. Controle over inhoud en lay-out

Met een statische homepagina heb je volledige controle over de inhoud en lay-out. Je kunt ervoor zorgen dat de belangrijkste informatie over jouw merk en jouw producten of diensten op de homepagina wordt gepresenteerd. Hierdoor is de homepagina een effectief middel om bezoekers te overtuigen om verder te kijken op jouw website.

  1. Verbeterde navigatie

Een statische homepagina kan de navigatie op jouw website verbeteren. Je kunt links toevoegen naar belangrijke pagina’s op jouw website, zoals de over-pagina, de productpagina’s en de contactpagina. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om de gewenste informatie te vinden en verhoogt de kans dat ze jouw website als nuttig ervaren.

  1. Verhoogde conversieratio’s

Een statische homepagina kan de conversieratio’s van jouw website verhogen. Door de belangrijkste informatie over jouw producten of diensten op de homepagina te presenteren, kunnen bezoekers sneller een beslissing nemen over het wel of niet verder kijken op jouw website. Dit kan leiden tot meer leads en verkopen.

Hoe maak je een statische homepagina?

Kies de juiste pagina. Als je een statische homepagina wilt maken, moet je eerst bepalen welke pagina je wilt gebruiken als jouw homepagina. Dit kan bijvoorbeeld een pagina zijn die al bestaat op jouw website of een nieuwe pagina die je speciaal voor de homepagina maakt.

Maak vervolgens de pagina aan en voeg de gewenste inhoud en lay-out toe. Denk hierbij aan tekst, afbeeldingen, video’s en eventueel call-to-action knoppen. Houd hierbij rekening met de gebruikerservaring en zorg ervoor dat de pagina gemakkelijk te navigeren is. Maak gebruik van duidelijke koppen en subkoppen, zodat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken.

Afhankelijk van het CMS dat je gebruikt, kun je kiezen uit verschillende templates voor jouw statische homepagina. Kies een template dat past bij jouw merk en zorg ervoor dat deze template de gewenste functionaliteit heeft, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om knoppen toe te voegen of een nieuwsbrief aanmelding.

Als de pagina helemaal naar wens is, is het tijd om deze te publiceren als jouw statische homepagina. Dit doe je door de pagina als homepagina in te stellen in het CMS. Hoe je dit doet, verschilt per CMS, maar vaak kun je dit vinden bij de instellingen van jouw website.

Om ervoor te zorgen dat jouw statische homepagina goed gevonden wordt door zoekmachines, is het belangrijk om deze te optimaliseren voor SEO. Gebruik relevante zoekwoorden in de tekst en meta-omschrijving van de pagina en zorg voor een goede interne linkstructuur op jouw website.

Hoewel een statische homepagina niet automatisch wordt bijgewerkt, is het belangrijk om deze regelmatig te blijven updaten. Pas de inhoud aan als jouw merk verandert of als er nieuwe producten of diensten worden toegevoegd aan jouw website. Dit zorgt ervoor dat de pagina relevant blijft voor bezoekers en zoekmachines.

Conclusie

Een statische homepagina kan een professionele uitstraling geven aan jouw website en biedt veel voordelen, zoals controle over inhoud en lay-out, verbeterde navigatie en verhoogde conversieratio’s. Door een statische homepagina te maken, kun je jouw merk en website effectief presenteren aan bezoekers en ervoor zorgen dat ze gemakkelijk de gewenste informatie kunnen vinden. Het is belangrijk om de pagina regelmatig up-to-date te houden en te optimaliseren voor zoekmachines, zodat deze goed gevonden wordt.