juni 21, 2024

Verdien geld als blogger met het verkopen van digitale producten

Als blogger is het belangrijk om niet alleen waardevolle content te creëren, maar ook om te kijken naar manieren om geld te verdienen. Een van de beste manieren om geld te verdienen als blogger is door het verkopen van digitale producten. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten digitale producten die je kunt maken en verkopen als blogger, en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Wat zijn digitale producten?

Digitale producten zijn producten die digitaal worden geleverd, zoals e-books, online cursussen, printables, werkboeken en templates. Het mooie van digitale producten is dat ze gemakkelijk te maken zijn, en eenmaal gemaakt kunnen ze steeds opnieuw worden verkocht zonder extra kosten. Digitale producten kunnen ook worden geautomatiseerd, zodat je geen tijd hoeft te besteden aan de verkoop ervan, wat een passief inkomen kan opleveren.

Waarom digitale producten verkopen?

Het verkopen van digitale producten is een geweldige manier om een passief inkomen te verdienen als blogger. Het is ook een geweldige manier om je publiek meer waarde te bieden en hen te helpen bij het oplossen van problemen. Digitale producten kunnen ook een manier zijn om een nieuwe doelgroep aan te trekken en je bereik te vergroten.

Soorten digitale producten

Er zijn verschillende soorten digitale producten die je als blogger kunt maken en verkopen. Hier zijn een paar ideeën:

E-books

Een e-book is een digitaal boek dat je kunt verkopen via je blog of website. E-books kunnen variëren van 20 tot 100 pagina’s, afhankelijk van het onderwerp. E-books kunnen ook worden verkocht op platforms zoals Amazon en iTunes. Het mooie van het verkopen van e-books is dat ze relatief eenvoudig te maken zijn en je ze keer op keer kunt verkopen.

Online cursussen

Online cursussen zijn een geweldige manier om je kennis te delen en een passief inkomen te verdienen. Je kunt een online cursus maken over elk onderwerp dat je wilt en deze verkopen via je blog of website. Er zijn verschillende platforms die je kunt gebruiken om je cursus te hosten, zoals Udemy, Teachable en Thinkific.

Printables

Printables zijn digitale producten die de klant zelf kan printen. Dit kunnen planners, kalenders, werkbladen en andere printbare producten zijn. Printables zijn een populaire keuze voor bloggers omdat ze relatief eenvoudig te maken zijn en klanten de mogelijkheid geven om hun producten zelf uit te printen.

Templates

Templates zijn digitale producten die klanten kunnen aanpassen aan hun eigen behoeften. Dit kunnen bijvoorbeeld social media templates, factuur templates of CV templates zijn. Templates zijn een geweldige manier om klanten te helpen bij het oplossen van problemen en ze tijd te besparen bij het maken van hun eigen documenten.

Hoe maak je digitale producten?

Het maken van digitale producten hoeft niet moeilijk te zijn. Hier zijn een paar tips:

 1. Kies een onderwerp waarover je veel kennis hebt en waarvoor je publiek interesse heeft. Doe ook onderzoek naar
 2. welke onderwerpen momenteel populair zijn in jouw niche en wat voor soort digitale producten je concurrenten aanbieden. Probeer vervolgens een unieke invalshoek te vinden om je product te onderscheiden van de rest.
 3. Nadat je een onderwerp hebt gekozen, is het tijd om een inhoudsplan te maken. Dit is een blauwdruk van wat er in je digitale product zal staan. Maak een lijst van de belangrijkste onderwerpen die je wilt behandelen en hoe je dit in je product gaat organiseren. Afhankelijk van het type product dat je maakt, kun je ook denken aan het toevoegen van werkbladen, templates en andere nuttige hulpmiddelen om je klanten te helpen bij het oplossen van problemen.
 4. Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je je digitale producten kunt maken. Voor e-books kun je bijvoorbeeld gebruik maken van programma’s als Microsoft Word of Google Docs, en vervolgens exporteren naar een PDF-bestand. Als je een online cursus maakt, kun je gebruik maken van platforms als Udemy, Teachable of Thinkific. Printables en templates kunnen worden gemaakt in programma’s zoals Canva of Adobe Illustrator.
 5. Voordat je je digitale product gaat verkopen, is het belangrijk om het te testen. Laat een paar mensen uit je doelgroep het product uitproberen en feedback geven. Gebruik deze feedback om je product te verbeteren en eventuele fouten te corrigeren. Zo weet je zeker dat je klanten een product ontvangen dat van hoge kwaliteit is en aan hun verwachtingen voldoet.

Hoe verkoop je digitale producten?

Als blogger zijn er verschillende manieren om je digitale producten te verkopen. Hier zijn een paar ideeën:

Via je blog of website Je kunt je digitale producten verkopen via je blog of website. Maak een verkooppagina waarop je je producten presenteert en waar klanten ze kunnen kopen. Zorg ervoor dat de verkooppagina duidelijk en aantrekkelijk is, met afbeeldingen en duidelijke beschrijvingen van wat de klant kan verwachten.

Via sociale media Sociale media is een geweldige manier om je digitale producten onder de aandacht te brengen en te verkopen. Maak gebruik van kanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter om je producten te promoten en te linken naar je verkooppagina.

Via e-mailmarketing E-mailmarketing is een effectieve manier om je digitale producten te promoten en te verkopen aan je bestaande e-maillijst. Maak een verkoop-e-mail waarin je je producten presenteert en linkt naar je verkooppagina.

Via platforms voor digitale producten Er zijn verschillende platforms beschikbaar waar je je digitale producten kunt verkopen, zoals Gumroad, Payhip en SendOwl. Deze platforms bieden vaak ingebouwde betalingsverwerking en automatische levering van je digitale producten.

Tips voor het verkopen van digitale producten

Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het verkopen van je digitale producten:

 1. Zorg ervoor dat je digitale product van hoge kwaliteit is en waarde biedt aan je klanten. Als je klanten tevreden zijn met je product, zullen ze eerder geneigd zijn om het aan anderen aan te bevelen.
 2. Wees duidelijk over de voordelen Laat je klanten weten wat ze kunnen verwachten van je digitale product en wat de voordelen zijn. Zorg ervoor dat dit duidelijk wordt vermeld op je verkooppagina en in je marketingberichten.
 3. Gebruik storytelling Gebruik storytelling om je digitale product te promoten. Vertel het verhaal van hoe je tot het idee kwam voor je product, en hoe het anderen heeft geholpen. Door een verhaal te vertellen, kun je een emotionele connectie creëren met je potentiële klanten.
 4. Maak gebruik van testimonials Verzamel getuigenissen van tevreden klanten en plaats deze op je verkooppagina. Dit kan potentiële klanten helpen om te beslissen of jouw product geschikt voor hen is.
 5. Bied een geld-terug-garantie Geef je klanten vertrouwen door een geld-terug-garantie aan te bieden. Hierdoor weten ze dat ze het product kunnen terugsturen als het niet aan hun verwachtingen voldoet.
 6. Promoot je product regelmatig Promoot je digitale product regelmatig op je blog, social media en via e-mailmarketing. Zo blijft het top-of-mind bij je volgers en vergroot je de kans op verkoop.

Conclusie

Het verkopen van digitale producten kan een geweldige manier zijn om extra inkomsten te genereren als blogger. Door het creëren van een uniek product van hoge kwaliteit, het testen en verbeteren van het product, en het effectief promoten van je product, kun je je digitale producten met succes verkopen. Door waarde te bieden aan je klanten, duidelijk te communiceren over de voordelen van je product en gebruik te maken van storytelling en testimonials, kun je je producten onderscheiden van de rest.