mei 23, 2024

Wat te plaatsen in de sidebar van je website

Als je een website hebt, dan heb je waarschijnlijk een sidebar op je pagina’s. De sidebar is een belangrijk element van je website en biedt je de mogelijkheid om extra informatie en links te delen met je bezoekers. Maar wat moet je eigenlijk in de sidebar plaatsen? In dit artikel bespreken we enkele van de meest nuttige elementen die je in de sidebar van je website kunt plaatsen.

Abonnementen en nieuwsbriefinschrijvingen

Als je een blog hebt of een ander soort website waarop je regelmatig nieuwe content publiceert, dan is het een goed idee om abonnementen en nieuwsbriefinschrijvingen in de sidebar te plaatsen. Op deze manier kunnen bezoekers zich gemakkelijk abonneren op jouw content en op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en updates.

Zoekfunctie

Een zoekfunctie is een essentieel element van elke website en zou daarom ook in de sidebar moeten staan. Door een zoekfunctie in de sidebar te plaatsen, kunnen bezoekers gemakkelijk zoeken naar specifieke informatie op jouw website. Dit is vooral handig als je veel content hebt of als je een e-commerce website hebt waarop bezoekers producten kunnen zoeken.

Categorieën

Als je een blog hebt of een andere website met veel content, dan is het een goed idee om categorieën in de sidebar te plaatsen. Op deze manier kunnen bezoekers gemakkelijk door de verschillende categorieën navigeren en specifieke artikelen vinden die hen interesseren. Dit is vooral handig als je veel verschillende soorten content hebt.

Populaire posts

Als je veel content hebt en je wilt bezoekers helpen om de meest populaire posts te vinden, dan is het een goed idee om een lijst met populaire posts in de sidebar te plaatsen. Op deze manier kunnen bezoekers snel de meest interessante en populaire content op jouw website vinden en bekijken.

Archief

Een archief in de sidebar plaatsen is een goede manier om bezoekers te helpen door oude content te navigeren. Hiermee kunnen bezoekers door maanden of jaren bladeren en specifieke content vinden die ze willen bekijken.

Social media links

Als je actief bent op social media en je wilt dat bezoekers jouw accounts kunnen vinden en volgen, dan is het een goed idee om social media links in de sidebar te plaatsen. Dit is een gemakkelijke manier om bezoekers naar jouw social media-accounts te leiden en jouw volgers te vergroten.

Aanbevolen producten of diensten

Als je een e-commerce website hebt, dan is het een goed idee om aanbevolen producten of diensten in de sidebar te plaatsen. Dit is een goede manier om bezoekers te helpen bij het vinden van producten die ze mogelijk interessant vinden en om conversies te bevorderen.

Contactgegevens

Het is altijd een goed idee om contactgegevens in de sidebar te plaatsen. Op deze manier kunnen bezoekers gemakkelijk contact met je opnemen als ze vragen hebben of problemen ondervinden. Zorg ervoor dat de contactgegevens duidelijk en gemakkelijk te vinden zijn, zodat bezoekers snel met je kunnen communiceren.

Recente reacties

Als je een website hebt met veel interactie tussen bezoekers, zoals een blog, dan is het een goed idee om recente reacties in de sidebar te plaatsen. Op deze manier kunnen bezoekers zien welke discussies er op jouw website plaatsvinden en kunnen ze gemakkelijk deelnemen aan de conversatie.

Advertenties

Hoewel het plaatsen van advertenties in de sidebar een manier kan zijn om geld te verdienen met jouw website, is het belangrijk om te onthouden dat bezoekers jouw website niet alleen bezoeken om advertenties te zien. Zorg ervoor dat de advertenties relevant zijn voor jouw doelgroep en dat ze de gebruikerservaring van jouw website niet negatief beïnvloeden.

Conclusie

De sidebar van jouw website kan een nuttig hulpmiddel zijn om extra informatie en links te delen met jouw bezoekers. Het is belangrijk om te onthouden dat jouw sidebar niet overladen moet worden met informatie, omdat dit de gebruikerservaring kan beïnvloeden. Kies enkele van de hierboven genoemde elementen die het meest relevant zijn voor jouw website en plaats deze in de sidebar. Op deze manier kunnen bezoekers gemakkelijk vinden wat ze zoeken en blijven ze langer op jouw website.