mei 26, 2024

Hoe een website rapporteren aan Google bij schending van beleid: Een Complete Gids

Als eigenaar van een website wilt u graag dat uw website zichtbaar is in de zoekresultaten van Google. Maar soms gebeurt het dat uw website niet meer te vinden is in de zoekresultaten. Dit kan gebeuren als uw website niet voldoet aan het beleid van Google. In dit artikel leert u hoe u uw website kunt rapporteren aan Google bij schending van beleid en wat u kunt doen om uw website weer terug te krijgen in de zoekresultaten.

Wat is schending van beleid bij Google?

Google heeft een aantal regels en beleidslijnen opgesteld voor websites die in de zoekresultaten mogen worden opgenomen. Deze regels zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de zoekresultaten van Google relevant en van hoge kwaliteit zijn voor gebruikers. Wanneer uw website niet voldoet aan het beleid van Google, kan deze worden verwijderd uit de zoekresultaten. Dit wordt schending van beleid genoemd.

Wat zijn de oorzaken van schending van beleid bij Google?

Er zijn verschillende oorzaken van schending van beleid bij Google. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. Gebruik van misleidende informatie: Als uw website misleidende informatie bevat, zoals valse getuigenissen of onjuiste informatie over uw producten of diensten, kan dit leiden tot schending van beleid bij Google.
 2. Spamtechnieken gebruiken: Wanneer u spamtechnieken gebruikt om uw website te promoten, zoals het kopen van links of het gebruiken van verborgen tekst of links, kan dit leiden tot schending van beleid bij Google.
 3. Inbreuk op auteursrecht: Als u inhoud op uw website publiceert waarvoor u geen toestemming hebt van de auteur of de eigenaar van het auteursrecht, kan dit leiden tot schending van beleid bij Google.
 4. Gebruik van schadelijke inhoud: Wanneer uw website schadelijke inhoud bevat, zoals malware of phishing-pagina’s, kan dit leiden tot schending van beleid bij Google.

Hoe kan ik controleren of mijn website in strijd is met het beleid van Google?

Om te controleren of uw website voldoet aan het beleid van Google, kunt u de Richtlijnen voor webmasters van Google raadplegen. Dit document bevat een overzicht van de regels en beleidslijnen van Google voor websites die in de zoekresultaten mogen worden opgenomen. U kunt ook gebruik maken van de Google Search Console om te zien of er problemen zijn met uw website die schending van beleid veroorzaken.

Hoe kan ik mijn website rapporteren aan Google bij schending van beleid?

Als u denkt dat uw website in strijd is met het beleid van Google, kunt u uw website rapporteren aan Google. Hier zijn de stappen die u moet volgen om dit te doen:

 1. Ga naar de Google-webspamrapportpagina
 2. Vul het formulier in met de details van de schending van het beleid
 3. Voeg indien mogelijk screenshots of voorbeelden toe van de schending van beleid
 4. Klik op de knop ‘Verzenden’

Wat gebeurt er nadat ik mijn website heb gerapporteerd aan Google bij schending van beleid?

Na het indienen van uw rapportage zal Google uw website onderzoeken en beoordelen of er sprake is van schending van beleid. Als Google inderdaad vaststelt dat uw website in strijd is met het beleid, kan dit leiden tot verschillende maatregelen. Hier zijn enkele van de mogelijke acties die Google kan ondernemen:

 1. Verwijdering van de website uit de zoekresultaten: Als uw website inderdaad in strijd is met het beleid van Google, kan deze worden verwijderd uit de zoekresultaten. Dit betekent dat uw website niet meer vindbaar zal zijn in de zoekresultaten van Google.
 2. Aanpassen van de website: Als de schending van beleid van uw website niet te ernstig is, kan Google u vragen om de website aan te passen om aan het beleid te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u bepaalde inhoud moet verwijderen of aanpassen.
 3. Tijdelijke of permanente schorsing van Google-services: Als uw website in strijd is met het beleid van Google, kan dit ook leiden tot tijdelijke of permanente schorsing van Google-services zoals AdSense of AdWords.

Hoe kan ik mijn website weer terugkrijgen in de zoekresultaten van Google?

Als uw website verwijderd is uit de zoekresultaten van Google vanwege schending van beleid, zijn er verschillende stappen die u kunt ondernemen om uw website weer terug te krijgen in de zoekresultaten. Hier zijn enkele tips:

 1. Pas de website aan om aan het beleid van Google te voldoen: Als uw website verwijderd is vanwege schending van beleid, is het belangrijk om de website aan te passen om aan het beleid van Google te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u bepaalde inhoud moet verwijderen of aanpassen.
 2. Dien een verzoek tot heroverweging in: Nadat u de noodzakelijke aanpassingen aan uw website heeft gemaakt, kunt u een verzoek tot heroverweging indienen bij Google. Dit verzoek dient om Google te laten weten dat u de nodige aanpassingen heeft gedaan en dat u voldoet aan het beleid van Google.
 3. Houd u aan het beleid van Google: Om ervoor te zorgen dat uw website niet opnieuw wordt verwijderd uit de zoekresultaten van Google, is het belangrijk om u te houden aan het beleid van Google. Zorg ervoor dat uw website altijd voldoet aan de regels en beleidslijnen van Google.

Conclusie

Het rapporteren van een website aan Google bij schending van beleid is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de zoekresultaten van Google relevant en van hoge kwaliteit zijn voor gebruikers. Als uw website in strijd is met het beleid van Google, kan dit leiden tot verwijdering uit de zoekresultaten.

Door de richtlijnen van Google te volgen en uw website aan te passen om aan het beleid van Google te voldoen, kunt u uw website weer terugkrijgen in de zoekresultaten van Google. Houd u altijd aan het beleid van Google om ervoor te zorgen dat uw website vindbaar blijft in de zoekresultaten.