april 19, 2024

Hoe Yoast Plugin uw WordPress SEO kan verbeteren

WordPress is een van de meest populaire platforms voor het maken van websites en blogs. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt tal van functies die kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke gebruiker.

Een van de belangrijkste aspecten van het hebben van een website of blog is het optimaliseren voor zoekmachines om meer verkeer te genereren. Een geweldige tool voor het verbeteren van uw WordPress SEO is de Yoast-plugin. In dit artikel zullen we de Yoast-plugin bespreken en hoe het uw WordPress SEO kan verbeteren.

Wat is Yoast-plugin?

De Yoast-plugin is een van de meest populaire SEO-plugins voor WordPress-gebruikers. Het biedt verschillende functies die kunnen worden gebruikt om uw inhoud te optimaliseren voor zoekmachines, waardoor het gemakkelijker wordt om beter te scoren in de zoekresultaten. De Yoast-plugin biedt ook advies over hoe u uw inhoud kunt verbeteren en optimaliseren om een betere rangorde te behalen.

Hoe werkt Yoast-plugin?

Yoast-plugin werkt door een analyse uit te voeren van uw inhoud en u te voorzien van feedback en suggesties om uw inhoud te optimaliseren voor zoekmachines. De plugin analyseert uw inhoud op verschillende factoren, zoals trefwoordgebruik, titels, metabeschrijvingen, URL’s en afbeeldingen. Het biedt ook informatie over leesbaarheid, interne en externe links, en het gebruik van koppen.

De Yoast-plugin werkt met een verkeerslichtsysteem. Als uw inhoud voldoet aan de criteria, wordt het verkeerslicht groen en wordt aangegeven dat uw inhoud geoptimaliseerd is. Als er verbeteringen nodig zijn, worden de verkeerslichten geel of rood en worden suggesties gegeven om uw inhoud te verbeteren.

Voordelen van Yoast-plugin

Trefwoordoptimalisatie

Een van de belangrijkste voordelen van de Yoast-plugin is dat het u helpt bij het optimaliseren van uw inhoud voor specifieke trefwoorden. Het stelt u in staat om uw inhoud te optimaliseren voor maximaal vijf verschillende trefwoorden. De plugin biedt suggesties voor trefwoordgebruik in uw inhoud, zoals in de titels, metabeschrijvingen en URL’s.

Snippets

De Yoast-plugin stelt u in staat om uw snippets te optimaliseren, waardoor u beter zichtbaar bent in zoekresultaten. U kunt de titel en metabeschrijving van uw inhoud bewerken om de aandacht van gebruikers te trekken en hen aan te moedigen om op uw inhoud te klikken.

Leesbaarheid

De Yoast-plugin biedt ook feedback over de leesbaarheid van uw inhoud. Het analyseert uw inhoud op verschillende factoren, zoals de lengte van de alinea’s, het gebruik van koppen en subkoppen en de zinsstructuur. Het biedt suggesties om uw inhoud beter leesbaar te maken, waardoor uw lezers betrokken blijven en meer tijd op uw website doorbrengen.

Interne en externe links

De Yoast-plugin biedt ook suggesties voor het gebruik van interne en externe links in uw inhoud. Interne links zijn links binnen uw website, terwijl externe links verwijzen naar andere websites. Het gebruik van interne en externe links is belangrijk omdat het de navigatie op uw website verbetert en uw inhoud helpt te rangschikken in zoekresultaten.

5. XML-sitemap

De Yoast-plugin genereert ook automatisch een XML-sitemap voor uw website, wat een gestructureerde lijst is van alle pagina’s op uw website. Het is belangrijk omdat het zoekmachines helpt om uw website beter te indexeren en te begrijpen.

6. Social Media-integratie

De Yoast-plugin biedt ook social media-integratie, waardoor u de mogelijkheid hebt om uw inhoud te delen op sociale media-platforms. Het biedt ook mogelijkheden om sociale media-tags toe te voegen aan uw inhoud, waardoor het delen van uw inhoud gemakkelijker wordt.

Hoe Yoast-plugin te installeren en gebruiken?

Yoast-plugin is beschikbaar in zowel een gratis als een betaalde versie. De gratis versie biedt al veel functies die u kunnen helpen uw WordPress SEO te verbeteren. Hier is hoe u Yoast-plugin kunt installeren en gebruiken:

 • Stap 1: Log in op uw WordPress-dashboard en klik op ‘Plugins’ in het linker menu.
 • Stap 2: Klik op ‘Nieuwe toevoegen’ en zoek naar ‘Yoast SEO’ in de zoekbalk.
 • Stap 3: Klik op ‘Nu installeren’ en wacht tot de plugin is gedownload.
 • Stap 4: Klik op ‘Activeren’ om de plugin te activeren.
 • Stap 5: Nadat u de plugin hebt geactiveerd, ziet u een nieuwe sectie in het linker menu met de naam ‘SEO’. Klik hierop om toegang te krijgen tot alle functies van de plugin.
 • Stap 6: Voer uw focus trefwoord in en volg de suggesties om uw inhoud te optimaliseren voor het trefwoord.
 • Stap 7: Bewerk uw snippet om ervoor te zorgen dat het de aandacht van gebruikers trekt en hen aanmoedigt om op uw inhoud te klikken.
 • Stap 8: Gebruik interne en externe links om uw inhoud te verbeteren en uw navigatie op de website te verbeteren.
 • Stap 9: Controleer de leesbaarheid van uw inhoud en volg de suggesties om het beter leesbaar te maken.
 • Stap 10: Voeg sociale media-tags toe om uw inhoud gemakkelijker te delen op sociale media-platforms.

Verschil gratis en betaalde plugin

De gratis versie van Yoast SEO biedt een breed scala aan functies voor zoekmachine-optimalisatie, waaronder:

 1. Contentanalyse: De plugin beoordeelt de leesbaarheid en SEO-vriendelijkheid van uw inhoud en geeft suggesties om deze te verbeteren.
 2. Pagina-analyse: Yoast SEO beoordeelt uw pagina’s en berichten op zoekwoordgebruik, titels, metabeschrijvingen en meer. Het biedt ook een voorbeeld van hoe uw pagina eruit zal zien in zoekresultaten.
 3. XML-sitemapgeneratie: De plugin genereert automatisch een XML-sitemap voor uw website om zoekmachines te helpen uw pagina’s te indexeren.
 4. Title en Metabeschrijving: De plugin biedt de mogelijkheid om de titel en metabeschrijving van uw pagina of bericht te bewerken om ervoor te zorgen dat ze relevant en aantrekkelijk zijn voor zoekmachines en gebruikers.
 5. Breadcrumbs: Yoast SEO biedt de mogelijkheid om breadcrumbs op uw website te implementeren, waardoor gebruikers gemakkelijker door uw site kunnen navigeren.

De betaalde versie van Yoast SEO biedt alle functies van de gratis versie, plus enkele extra functies, waaronder:

 1. Redirect manager: De plugin biedt een redirect manager om automatisch 301 redirects te maken van oude URLs naar nieuwe URLs, wat belangrijk is voor het behouden van zoekmachineverkeer tijdens site-updates en veranderingen.
 2. Interne linkaanbevelingen: Yoast SEO Premium biedt suggesties voor relevante interne links op basis van uw inhoud en de pagina waarop u zich bevindt.
 3. Social previews: De plugin biedt voorvertoningen van uw pagina of bericht in sociale media, zodat u deze kunt optimaliseren voor sociale deelacties.
 4. Uitgebreide ondersteuning: Betaalde gebruikers krijgen toegang tot uitgebreide ondersteuning via e-mail.
 5. Meertalige SEO: Yoast SEO Premium ondersteunt meertalige websites en biedt de mogelijkheid om inhoud voor meerdere talen te optimaliseren.

Conclusie

De Yoast-plugin is een krachtige tool voor het verbeteren van uw WordPress SEO. Het biedt functies zoals trefwoordoptimalisatie, snippet-bewerking, leesbaarheidsanalyse, interne en externe links en social media-integratie, waardoor uw website beter vindbaar is in zoekmachines. Door de Yoast-plugin te gebruiken, kunt u uw inhoud optimaliseren en meer verkeer genereren naar uw website. Het installeren en gebruiken van de Yoast-plugin is eenvoudig en de gratis versie biedt al veel functies die u kunnen helpen uw WordPress SEO te verbeteren.